kratkovidnost

Kratkovidnost ali le težave z utrujenostjo

Se dnevno soočate z utrujenostjo ali slabšim vidom obiščite vrhunskega specialista. Preglejte ali imate mogoče težave z kratkovidnostjo ali morebiti globinskim vidom oziroma gre res samo za utrujene oči. Ko pomislimo kako je biti v temi in z kakšno težavo se soočajo ljudje, ki slabše vidijo ali pa oslepijo. Težave z vidom se pojavljajo že zelo zgodaj in čedalje več otrok je, ki morajo v rani mladosti poiskati pomoč pri okulistu da le ta preveri kakšne so težave z očmi naših otrok. Kratkovidnost je ponavadi problem pri starejših ljudeh ni pa pogoj, saj nam današnji vsakdan in delo z pametnimi telefoni, tablicami in računalniki ob neprimerni ali dolgi uporabi precej kvari naše oči.

kratkovidnost

Starši v začetku morajo biti pozorni da njihov otrok ne posveča prevelike pozornosti pametnim napravam ampak jim uporabo omejijo.  Priporočljiva uporaba je do maksimalno ene ure dnevno za sprostitev če ob temu pomislimo da vse več otrok že za šolo uporablja računalnike in tablice. Uporaba pametnih naprav je v šolstvu postala stalna praksa saj imajo otroci precej nalog, ki jih morajo opraviti naložene na različnih spletnih straneh, katere uporablja šola za izobraževanje mladih.

Z kratkovidnostjo pa se srečujejo starostniki za katere je priporočljivo, da opravljajo različne vaje, katere vam predpiše okulist ali pa jih najdete na različnih spletnih straneh katere pripomorejo k izboljšanju kratkovidnosti ali pa izboljšajo pogled na daleč. Dokazano je da ljudje, ki so vsak dan opravljali različne vaje za svoje oči so dioptrijo precej zmanjšali ali celo nehali nositi očala.

Vsekakor čim preje poiščite pomoč da okulist preveri vaše stanje. Z njim se lahko ob večjih težavah pogovorite tudi o očesni operaciji, s katero se za vedno znebite dioptrije ali težave z očmi. Kirurške ambulante namreč opravljajo na stotine teh operacij in le te niso več tabu. Operacije predstavljajo do 95% učinkovitost pri težavah z vašimi  očmi.