ločevalna dieta

Ali je ločevalna dieta res tako učinkovita in zdrava

Ločevalna dieta je dobro poznana dieta, ki sodi med dolgotrajnejše različice diet za hujšanje. Ločevalna dieta traja 3 mesece, po svetu ima številne zagovornike, ki so se je že lotili in so z rezultatom zadovoljni. Spet drugi žal prehitro odnehajo, saj je pri dieti potrebno vztrajati 90 dni. Dobra novica je tudi ta, da se boste s to dieto navadili tudi na uravnotežen in pravilen vnos obrokov. Tako kot vsaka dieta tudi ločevalna zahteva ustrezno motivacijo. Včasih se bo zgodilo, da bo motivacije za nadaljevanje zmanjkalo. Vaše telo je namreč navajeno na določen način prehranjevanja in na določeno količino vnesene hrane. A sčasoma se boste navadili na nov prehranjevalni način, zato nikar ne obupajte in vztrajate tudi ob slabih dnevih. Le tako boste dosegli zadovoljiv uspeh in bo ločevalna dieta tudi uspešna.

ločevalna dieta

Pri dieti se morate držati določenega vrstnega reda, ki ga morate upoštevati. Ne glede na to, ali bo dan beljakovinski, škrobni, sadni, …, bo vsak dan zajtrk sadni. S tem boste v svoje telo vnesli dovolj vitaminov in mineralov. A naenkrat boste lahko uživali le eno vrsto sadja. To v praksi pomeni naslednje: če boste za zajtrk jedli jabolka, jim ne smete dodati še recimo pomaranč.

Ločevalna dieta temelji na ugotovitvah dr. Williama H. Haya, ki je v svojih raziskavah ugotovil, da je debelost pogojena prav z nepravilnim kombiniranjem živil. Nepravilna kombinacija vodi tudi do različnih zdravstvenih težav. Ločevalna dieta pa živila kombinira pravilno, zaradi česar težave izginejo, zmanjša pa se tudi število kilogramov.

Pazite, da boste čez dan popili vsaj 2 litra vode. Po kosilu in večerji morate popiti še skodelico čiste goveje ali zelenjavne juhe. Večerje so vedno za polovico manjše kot kosila. Izberite tudi ustrezen način vadbe in vadite vsaj 4-krat na teden, vadbe se držite skozi celoten proces hujšanja. Če boste dieto dosledno upoštevali, boste lahko izgubili tudi do 25 kg.