Slovenska smučišča za vso družino

Poletja je konec in ogromno ljudi že razmišlja, kam se bodo odpravili smučat. Lahko rečemo, da slovenska smučišča niso nič manj vredna, kot tista v tujini. Spletna stran Na dlani vam ponuja kar nekaj možnosti, kjer imajo lepo urejena smučišča. Če še niste vedeli, imamo v Sloveniji kar 42 lepo urejenih smučišč. Vsa smučišča med zimsko sezono obratujejo in vam ponujajo kar 275 kilometrov prog. V tem članku se bomo posvetili samo slovenskim smučiščem, saj jih nekateri kar podcenjujejo.

Mnogi raje nesejo denar v tujino, kot bi zapravljali pri nam. mislim, da bi morali mnogi razmišljati in podpirati naš turizem. Slovenska smučišča vam nudijo smučanje za vso družino. Vsako smučišče ima lepo opremljena proge za vse starosti. Če malo pomislimo, nam je najbolj znano smučišče na Rogli, seveda Kranjska gora, mnogi še pomislijo na Krvavec in seveda naš Kanin. Potem pa se za mnoge že ustavi. Zato mnogi ne poznajo vseh smučišč in se raje odpravijo dalje.

slovenska smučišča

Na spletni strani nadlani.si imate predstavljenih kar nekaj slovenskih smučišč. Lepo imate opisano, kaj vam nudijo, kje se nahajajo in koliko imate na razpolago smučarskih prog. Če samo pomislimo na našo Pohorje, vam povem, da to ni samo Mariborski Areh. Tudi Kope, Rogla spadata sem. Vsako smučišče je opremljeno tako, da lahko uživa celotna družina. Proge so urejene za odrasle in za naše najmlajše otroke. Na mnogih smučiščih imajo tudi urejene proge za tiste, ki ne smučajo in s sabo vzamejo sanke. Tudi sankanje je užitek na snegu, za vse tiste, ki ne marate smučanja.

Ampak slovenska smučišča vam ponujajo še nekaj drugega. Poleg smučanja, vam nudijo tudi nekatera smučišča tek na smučeh. Če radi tečete, se pozanimajte katera smučišča vam to možnost nudijo. Zakaj ne bi letos dopustovali nekje v Sloveniji, blizu kakšnega smučišča in podprli slovenski turizem. Mislim, da so tudi dnevne karte kar ugodne za vso družino.