Ustanovitev d.o.o.

Ljudje imamo na voljo ustanoviti različne vrste podjetja, kot so s.p., d.o.o., d.n.o., itd. Številnejša populacija ljudi si se odloči za ustanovitev d.o.o.-ja. Za ustanovitev podjetja se običajno odločimo zato, ker smo v nečem dobri in bi radi s tem znanjem pomagali drugim ljudem. Posledično seveda tudi nekaj zaslužili. Če želite izvedeti več o ustanovitvi d.o.o. obiščite www.firmica.si/ustanovitev-doo.

Družba z omejeno odgovornostjo je vrsta podjetja, kjer ima lastnik svoj lastni kapital. To pomeni, da ima za ustanovitev d.o.o. svoj vir financiranja in je tudi po zakonu omejen. Izvršuje lahko samo tiste dejavnosti, ki so z zakonom dovoljene. Prednost d.o.o. podjetja je, da lastniku ni treba skrbeti o njegovemu premoženju.

Za ustanovitev d.o.o. podjetja potrebuješ vložiti ves svoj kapital, kjer sodišče določi ali dobi oseba oziroma ustanovitelj podjetja položaj pravne osebe. To lahko naredimo tudi brezplačno preko spleta le v nekaj minutah, kjer moraš samo nakazati na račun bodoče družbe svoj kapital in imeti pogodbo o ustanovitvi.

Torej zakaj bi se odločili za ustanovitev d.o.o.? Zakaj se ne bi raje izbrali s.p.?Ustanovitev d.o.o.
Kot je že navedeno nam ni treba skrbeti za svoje premoženje, kar je tudi zelo velika prednost. Če bi bilo več lastnikov bi bilo tveganje porazdeljeno na vse lastnike. V Sloveniji je sedaj ustanovitve družbe z omejeno odgovornostjo bolj poenostavljeno. Za ustanovitev se moramo pozanimati ali bo samo en lastnik, torej moramo postopek za odprtje d.o.o. ali pa bo več lastnikov. Seveda pa vam ni treba skrbeti, če ste drugega državljanstva. Tudi vi si lahko odločite za ustanovitev d.o.o., seveda so postopki drugačni.

Če želimo prepisati svoj d.o.o., v primeru družinskega podjetje lahko to naredimo brezplačno. Lastnik pa bo sin ali hči.

Ustanovitev d.o.o. v Avstriji? Ja, lahko ustanovimo d.o.o. tudi v Avstriji. Tam veljajo seveda zakoni kakršne imajo. In je seveda tudi dražje kot v Sloveniji. Dražja je seveda sama ustanovitev d.o.o. in tudi plače za zaposlene v podjetju, če tudi so slovenskega državljanstva.