Vse pomembnejše svetovne valute

Na svetu je veliko različnih valut. Skoraj vsaka država uporablja svojo valuto, tako da nikakor ne morete samo z eno valuto potovati po svetu, saj boste kaj hitro prišli v državo, kjer s nekim denarjem ne boste morali plačati. Vse svetovne valute se med seboj razlikujejo po vrednostih, ki jih je seveda potrebno preračunavati v kolikor bi radi ugotovili, koliko je ena valuta vredna v primerjavi z drugo. Ali ste vedeli, da obstajajo tudi območja, ki uporabljajo enako valuto? Enaka valuta se denimo uporablja v več državah članicah evropske unije, kar je pozitivno, saj ko turisti potujejo po Evropi ni potrebno toliko menjavati denarja, saj ena valuta zadostuje skoraj za vse države.

valute

Valute, ki se uporabljajo v evro območju se med seboj tudi razlikujejo. Denimo Angleži so obdržali funte, saj je to njihova valuta, ki jo uporabljajo že več let in je preprosto niso želeli zamenjati, saj ima veliko višjo vrednost v primerjavi z Evrom, ki bi ga lahko prevzeli kot so to storile skoraj da vse ostale evropske države oziroma članice evro območja. Valute, ki se uporabljajo še v Evropi so zanemarljive vrednosti v primerjavi z Evrom, saj je Evro ena izmed najbolj vrednih valut na celem svetu.

V kolikor bi radi menjali valute med seboj, lahko to naredite v menjalnici. Menjalnic imamo pri nas kar precej, tako da skorajda nebi smel biti več problem, da bi lahko našli eno izmed njih. Valute, ki jih uporabljajo ljudje drugje po svetu se razlikujejo po vrednosti, zato dajte vedno pretvarjati valute med seboj sami, saj se lahko ljudje hitro zmotimo, tako da nas posledično lahko tudi precej hitro ogoljufajo. Veliko je tudi zbirateljev valut, saj so tem ljudem valute zelo pri srcu in želijo imeti doma čim več različnih vrst denarja, kar seveda spada med enega izmed najbolj zanimivih hobijev.