Zakaj se za novoletne praznike obdarujemo

Čas okoli božiča pri nas velja za čas, ko se z bližnjimi in tistimi, ki nam nekaj pomenijo obdarujemo in izkažemo pozornost. To tradicijo pa poznajo po vsem in ne samo pri nas. Božič je magični čas, namenimo ga družini in medsebojnemu izkazovanju pozornosti, takrat so na vrsti božični verzi, kopica dobre hrane, družbe, pijače in veselja.

Praznovanja so si po vsem svetu zelo podobna, čeprav malce različna zaradi kulturnih posebnosti. Prazniki v decembru so zgoščeni okoli Sončevega obrata oz. solsticija. Takrat pa se ne samo obdarujemo, temveč izrekamo tudi kopico dobrih želja.

božična darilaLjudje že od nekdaj vemo, da lahko z obdarovanje osrečimo tistega, ki ga obdarujemo. Pomislite na to, kako dobro se počutite, ko gledate vašo punco kako odpira darila in ste ji podarili ravno tisto, kar si je želela ali pa v tem trenutku potrebovala.

Čeprav obdarovanje iz različnih razlogov v zimskem času poznamo že kar dolgo, naj bi se tradicija obdarovanja okoli božiča začela že v viktorijanski Angliji okoli leta 1930. Za darilo lahko podarjamo karkoli, sploh ni nujno, da so to materialne dobrine, podarimo lahko doživetja, izlete ali pa karkoli drugega. Če nimamo ideje so izvrstna rešitev tudi darilni boni, te lahko podarimo za karkoli že, pa naj bo to darilni bon za oblačila, hrano, ali pa kakšen skupek različnih trgovin.

Predvsem je odvisno to, koga obdarujemo, za mlajše ljudi in najstnike je primeren tudi denar saj jim običajno le-tega vedno primanjkuje, denar pa ni tako primerno darilo za starejše ljudi, saj je precej neosebno.