Afte v ustih niso prijetne razjede

Tukaj je jesen in začeli se bodo razni prehladi in druge težave, ker imunski sistem nam v teh dneh pade. Ena od težav so tudi afte v ustih, ki so res nadležna stvar. Mislim, da nas večinoma ve kaj to pomeni, kaj so afte in kje se pojavljajo. Zakaj nastanejo afte, kdo jih lahko dobi in kako se jih zna biti, lahko nekaj zasledite na spletni strani. Lahko bolečine milite z Smrekovit mazilom, najboljše pa je, da nekaj dni potrpite in bo težava samo od sebe izginila. Hudo je, ko afte dobijo naši otroci, ki jim res težko nekaj dopoveš.

Največ krat dobimo afte v ustih, ko imamo težave z grlom. Ampak ne se na to ozirati, ker lahko nastanejo tudi brez bolečin v grlu. Če še jih res kdo ni imel, lahko rečem samo hvala bogu. Zato vam na kratko povem, to so izpuščaji v ustih, ki zelo pečejo, bolijo in težko kaj damo v usta, ko se nam pojavijo. Pravilno se rečejo ustne razjede, nimajo nekega predela, kje e točno nahajajo, lahko jih dobite po celih ustih vse do žrela in tudi po ustnicah. Zelo vas bo motila solena, kisla ali pekoča hrana. Povem pa iz izkušenj, jaz dva dni nisem skoraj ničesar dala v usta, ker so mi solze tekle poleg. Zato tega ne privoščim nikomur.

afte v ustih

Afte v ustih niso nalezljive, če imate partnerja se ne bo nalezel od vas, če se poljubljata. Ampak mislim, da vam te dni to ne bo najbolj ustrezalo. Poleg tega niso škodljive. Ni nujno, da jih boste dobili, če vam je imunski sistem padel ali če ste prehlajeni. Samo zdravljenje poteka nekje 10 dni, da popolnoma vse izgine. Najbolj hudo je par dni, ker res vse peče po ustih. Tiste dni je najboljše, da jeste bolj tekočo hrano, ne soleno, brez kisa. Prav tako se izogibajte sadja, ker zna biti nadležno.