Katere ribiške palice izbrati za ribolov krapa?

Krap je ena od tistih rib, ki jo ribiči največ lovijo – tako pri nas, kot tudi v tujini. Nekateri se v iskanju te ribe odpravljajo na večja jezera, kjer prenočijo, šotorijo in uživajo dan, dva ali več, spet drugi pa so takšni, ki doma pograbijo svojo ribiško opremo in se odpravijo do bližnjega ribnika, da bi za par uric uživali. Vse lepo in prav, ampak v teh primerih se je potrebno zavedati, da ribiške palice za eno in drugo situacijo sigurno ne morejo biti iste. Iz tega razloga berite ta prispevek dalje, da bi se lahko bližje spoznali z match palico, float palico ali pa s tisto najbolj robustno, kraparsko palico, ki bo vaš svinec vrgla tudi sto metrov ali več!

ribiške palice

Torej, dajmo najprej začeti pri vseh tistih, ki se radi odpravijo na kratek ribolov in sicer na kakšne manjše ribnike. V takih primerih se ribiči največ krat odločijo za kakšno manjšo match ali float palico – to so palice dolžine 3,6m pa vse tja do 4,5m. Palice so izjemno lahko in ko boste na njej imeli kakšnega težjega krapa, vam bo srce od straha že precej poskakovalo. V takšnih situacijah je vsekakor zelo pomembno, da imate v rokah kvalitetno palico, saj bi bilo res nerodno, če bi v ribiški trgovini plačali kakšen evro ali dva manj in bi iz tega razloga v najbolj pomembnem trenutku zlomili palico in ostali brez kakšne kapitalne ribe, ki ste jo tako dolgo čakali!

Zraven match in float ribiških palic, so tukaj še tiste, ki jim t.i. kraparji pravijo kraparce! Te palice so namenjene ribolovu krapa – seveda, z njo boste na suho spravili tudi mnoge druge ribe, če jih boste ujeli – amurje, some in podobno! Takšna palica za krapolov je izjemno možna in trpežna, kar pomeni, da boste svoje ribiške vabe lahko zavihteli tudi na samo sredino kakšnega večjega jezera – s temi palicami lahko vaš sistem vržete tudi sto metrov ali še dlje! Ob vsem tem, pazite, da imate v rokah ob palici še vso ostalo opremo, ki je potrebna – blazino, podmetalko in vse ostalo – to je praktično obvezna oprema, brez katere na ribolov ne smete.