Uporaba filca pri strešni kritini

Pri gradnji hiše, stanovanjske stavbe, industrijskih in drugih objektov je potreben dober razmislek o sami strehi. Razmisliti moramo o prednostih in slabostih, ki jih nudijo različni strešniki. Ob izbiri ustreznih strešnikov je potrebno misliti tudi na okolje in sicer na njegovo varnost in skladnost strešnikov z njim, da ne izstopajo preveč.

Dandanes imamo na trgu že ogromno različnih strešnih kritin in načinov za pokrivanje strehe. V kolikor iščemo zelo poceni kritino, lahko izbiramo med kovinskimi in pločevinastimi strešniki. Med takšnimi pa imamo na voljo strešnike z izolacijo in strešnike brez nje. Slednja varianta je seveda cenejša. Vendar pa je slabost takšne strehe v tem, da ni kaj dosti toplotno izolirana, pa tudi zvok kapljic dežja in drugih padavin se zelo glasno prenaša po prostorih pod njo. Če tega res ne želimo, si lahko pomagamo tako, da preden položimo takšno kritino, uporabimo še filc.

strešnik

Kvaliteten filc nam pomaga zadržati tako toploto kot zvok. Tudi, če vas mogoče ne moti zvok dežnih kapljic, pa lahko vašo zunanjo okolico moti zvok, ki prihaja iz vaših notranjih prostorov. Dobro pa ga je uporabiti tudi kot zaščitni sloj in tudi za nadzor kondenzacije, ki se nabira na takšnih strehah.

Kakšno vrsto kritine boste izbrali, je odvisno le od vas in vaših preferenc. V kolikor želite poceni a hkrati kvalitetno kritino, je namig za to že zgoraj. Drugače pa obstaja še vrsto drugih strešnih kritin, ki ima vsaka od njih neke določene prednosti in slabosti, ki jih druge imajo oziroma nimajo.