Akumulator

Akumulator mora biti primeren za vaš osebni avtomobil

Vsak avtomobil ima nekaj ključnih elementov, brez katerih ne more delovati normalno in akumulator je zagotovo med njimi. Ko pride čas za nakup novega akumulatorja, se obrnite na specializirano trgovino in izberite svojega na https://www.silux.si/izdelki/dodatna-oprema/akumulatorji, kjer najdete bogato izbiro akumulatorjev za vsak avtomobil. Ker pa niso vsi akumulatorji primerni za vsak avtomobil, pa se morate pred nakupom pozanimati o lastnostih akumulatorja, da izberete takšnega, ki je primeren za vaš avtomobil.

Akumulator

Najpomembnejše lastnosti akumulatorja

Akumulator ali baterija ima v vozilu pomembno vlogo. Poskrbi namreč, da električna energija pride do vseh delov avtomobila, ki za delovanje potrebujejo elektriko. Brez akumulatorja se ni možno voziti, zato je izbira pravilnega akumulatorja izjemno pomembna. Pri izbiri akumulatorja se najprej pozanimajte o njegovi velikosti. To pomeni, da morajo biti dejanska višina, dolžina in širina v skladu s proizvajalčevimi navodili. Potem pa so pomembne še ostale lastnosti akumulatorja, kot so zagonska moč, napetost akumulatorja, kapaciteta akumulatorja in položaj polovih izvodov. Pri neprimernem akumulatorju lahko pride do preobremenitve in posledično se tudi hitro pokvari.

Pred nakupom akumulatorja

Že pred nakupom novega akumulatorja morate preveriti podatke o tem, kakšen akumulator je primeren za vaš avtomobil, torej mere in ostale lastnosti. Medtem, ko večina pazi, da so mere pravilne, pa lahko kdo pozabi na druge lastnosti, ki so prav tako, če ne še bolj, pomembne za pravilno delovanje akumulatorja. Zagotovo je treba preveriti zagonsko moč in zagonsko moč pri nizkih temperaturah. Če živite v okolju, kjer so temperature pod ničlo, je to še posebej pomembno.

Akumulatorji imajo tudi rok uporabe in če kupujete novega, ne sme biti starejši več kot pol leta. To upoštevajte predvsem, če akumulatorji stojijo na toplem, saj se tako sami začnejo prazniti in izgubljajo napetost. Zadnja stvar pa je, da je akumulator ustrezno zaščiten pred zunanjimi vplivi, da je njegovo vzdrževanje enostavno in manj pogosto.