zobna prevleka

Kakovostna zobna prevleka popravi vaš namseh

Zobna prevleka je najboljša rešitev za to, da uredite zobe, če ne zgledajo lepo ali so odkrušeni. Kakovostne zobne prevleke nadomestijo tudi manjkajoče zobe. Izdelane so iz kakovostne keramike ali cirkona in lahko tudi iz mešanice kovine in keramike. Kakovostna zobna prevleka se lahko naredi na mestu, kjer nimate zoba in sta tam le del zoba ter korenina, potem se prevleka naredi na obrušen ostanek zoba. Dobro je, da jo imate, ker se drugače lahko zobje razmaknejo in ukrivijo in tudi izgineva dlesen na mestu, kjer ni zoba, ta škoda pa ni popravljiva.

zobna prevleka

Zobna prevleka se naredi po vaših zobeh, po obliki in barvi. Če pa niste zadovoljni z barvo zob, pa vam lahko naredijo take varve prevlek, kot si želite in vam znatno polepšajo vaš nasmeh. Zobna prevleka bo zapolnila vaše vrzeli in manjkajoče zobe, da bodo vaši preostali zobje stali v vrsti in se ne bodo premikali ter vam hrana ne bo uhajala v vrzeli, kjer se lahko začne karies.

Ustna higiena je veliko bolj natančna in boljša, če imate pravilno vmeščene vse zobe, pa naj bodo to vaši zobje ali zobne krone iz keramike ali primerne mešanice. Ti zobje bodo izjemno trdni in bodo z vami vse življenje, če jih boste pravilno negovali in redno čistili.

Če vas skrbi, da zobna prevleka veliko stane, ni bojazni. To lahko izveste natančno na pregledu, ki je brezplačen, kjer vam bo zobozdravnik naredil predračun in predloge za vaše zdravljenje ter tudi, koliko časa bo trajalo. Če se boste z vsem strinjali, vam bo potem naredil načrt zdravljenja.

Najprej vam bo zobozdravnik očistil zobovje. Nato bo naredil odlitke in jih poslali k zobnemu protetiku. Ta bo izdelal krone iz materiala, ki sta ga z zobozdravnikom določila glede na vašo situacijo.  Naslednjič, ko ga boste obiskali, bo preveril, ali se krone ujemajo s tem, kar je vaša situacija in tudi, ali je barva kron prava.