Vozički za dojenčke – kratki nasveti

Današnji članek bo posvečen dirkalnikom za najmlajše, no ja bolj vozilom za prevažanje le teh. Govora bo o otroških vozički. Otroški vozički na današnjem trgu so zelo izpopolnjeni in če bi vozili takega izpred 40 let, bi vedeli o čem govorim. Večina nam ponuja ogromne možnosti manevriranja med ljudmi in ovirami, celo tek po makadamu in drugo telovadbo, ki jo lahko počnemo skupaj z našim najmlajšim.

vozički

Cene vozičkov na trgu so precej različni. Standardni vozički za dojenčke vas bodo stali okoli nekaj sto evrov, takoj ko bo v ceni vozička všteta še dodatna oprema, pa lahko cene precej narastejo. A to niti ni nujno tako slaba stvar, saj vas velikokrat lahko kupovanje posameznih kosovo opreme stane celo več, kot če kupite vse v kompletu. Poznamo različne vozičke, od tistih čisto običajnih, do tistih z malce večjimi kolesi, ki so primerna za premagovanje robnikov, razpotij in podobnih stvari. Mestni vozički imajo običajno manjša kolesca, saj le-ta omogočajo veliko boljše manevriranje med ljudmi in trgovskimi policami, medtem, ko se vam kakšnih večjih ovir v mestu ni za bati, pa taki vozički niso najbolj primerni za podeželje.

Preden se spravite v nakup vozička, vam svetujem, da se posvetujete s katero izmed novopečenih mamic, saj poznajo vse izdelke in novosti na trgu, tako vam lahko nakup malce olajšajo. Podrobno pa spremljajte tudi splet in revije, saj lahko z raznoraznimi akcijami prihranite precej denarja.

Vsekakor se lahko nakup opreme, vozičkov in podobnih stvari za novorojenčka zdi precej zahtevna stvar, vendar vam z malo priprave ni potrebno izgubljati živcev, saj boste ob pomoči spleta, revij in kolegov kupili kar najboljši voziček za vaš denar. Sama sem po poizvedovanju našla trgovino Lux4Kids (http://lux4kids.si/) imeli so ravno neko akcijo in sem voziček dobila za vsak 10% ceneje, kot v ostalih trgovinah.