Zakaj brazilska depilacija?

Še vedno uporabljaš in prisegaš na stare britvice, ki puščajo rdečine, vreznine, kraste in vse živo. Časi britvice pri ženskah vedno bolj izginjajo, medtem ko popularnost depilaciji vstrajno raste. Predvsem v predelu bikinija, kjer je koža najbolj občutljiva je brazilska depilacija tista, ki posrkbi, da ne vznemirja vaše kože preveč, ter neguje dlake, da ne postanejo močnejše, kot to postanejo s konstantim britjem.

brazilska depilacija

Brazilska depilacija je hiter postopek. Razen prvič, ko traja nekje od pol ure do štirideset minut, so vsi nadaljni tretmaji krajši in trajajo nekje 20 do 30 minut. Za razliko od britja, ki ga moramo izvajati skoraj vsakodnevno je potrebno depilacijo opravljati vsake 3 tedne. Cena je sicer visoka ampak je za rezultate na dolgi rok zanemarljiva in na koncu celo prišparamo.

Ker pri depilaciji dlake pulimo, te sčasoma začnejo rasti redkeje in bolj razpršene torej ne tako gosto kot prej. S tem, ko so dlake vedno bolj redke se zmanjša tudi bolečina, ki se pojavi ob depilaciji. Kozmetični salon Kranj priporoča, da se, če je to možno depilaciji v času menstruacije izognete predvsem z razloga, ker je koža takrat precej bolj občutljiva. Ni pa obisk prepovedan.

Priporočeno je tudi, da se dan ali dva pred depilacijo naredi piling kože, da je koža na depilacijo bolj pripravljena in navlažena. Razlog za piling je predvsem v tem, da tudi vraščene dlačice pridejo na površje in je tako depilacija bolj učinkovita. Bolečina, ki je najpogostejši razlog, da se ženske ne odločijo za depilacijo je odvisna od vaše kože, gostote dlak, moči dlak in tudi od praga vaše bolečine. Zavedati se je potrebno tudi, da se z vsako depilacijo bolečina manjša, saj je koža bolj navajena.