Vas muči želodčna kislina?

Vas muči želodčna kislinaSte eden tistih katerega zgaga spravlja v slabo voljo?Vas muči želodčna kislina? Tukaj pa je nekaj nasvetov, da si lahko pomagate sami.

Velikokrat, ko nam težave povzroča želodčna kislina imamo zgago.  Zgaga je posledica dvigovanja želodčne kisline v požiralnik. To je zaradi oslabljenega delovanja mišic zapiralk v spodnjem delu požiralnika.

Najbolje kar lahko naredite, da vam želodčna kislina nebo več nagajala je, da omejite količine čokolade in maščobe v vaši prehrani.

Zmanjšajte velikost obroka na vašem krožniku. Pri človeku katerega ne muči želodčna kislina, ta mišica zapiralka deluje kot gumijasta prepreka med želodcem in požiralnikom. Ta zdrava mišica preprečuje, da bi želodčna kislina zašla v požiralnik.

Zgago velikokrat povzroča tudi debelost. Če želite čim manjkrat imeti zgago poskrbite za zdravo telesno težo. Čokolada vsebuje metilksantin, ki sprosti mišico zapiralko. Maščobe, pa samo še poslabšajo simptome. Kofeinski, gazirani napitki ter vse vrste kave, pa še dodatno dražijo, že tako vzdražen spodnji del požiralnika.

Če ste kadilec, je priporočljivo prenehanje kajenja ter uživanje zadnjega obroka v dnevu 3 ure pred spanjem. Da boste poskrbeli za zadostno količino kalcija, pa uživate z malo ali nemastne mlečne izdelke.

Odličnen korak, da želodčna kislina nebi bila več vaša zgaga je, da bi poskusili s Iberogastom.

Kaj je Iberogast?

Je zdravilo rastlinskega izvora. To zdravilo vsebuje 9 različnih zdravilnih rastlin. Med temi pa izstopa obrečni grenik. Prednost tega naravnega zdravila je, da celovito napade bolečine v želodcu in preprečuje, da bi želodčna kislina zašla v požiralnik. Iberogast seveda ne vpliva na prehrano in hrana nemoteno potuje iz želodca v tanko črevo. Želodčna kislina pa ostaja tam, kjer ji je mesto.

Želodčna kislina, pa ni edina, ki povzroča težave. Težave in bolečine povzročajo krči, mlahavost mišic (to pomeni da je gibanje želodca premajhno) ter vnetja.

Na povezavi v zgornjem delu besedila lahko odkrijete več o težavah, ki jih povzroča želodčna kislina in kaj povzroča bolečine.