Dobri in kvalitetni avto tepihi

avto tepihiKakšni morajo biti avto tepihi? Kako prepoznamo dobrega? Kakšnega kupimo za svoj avto? Če je vaš trenutni avto tepih že star, raztrgan in počasi razpada zaradi obrabe, je čas da si kupite novega. Starejši avto tepihi znajo biti tudi nevarni. Nevarni postanejo takrat, ali pa že tudi so, če ne stojijo na svojem mestu. Primer: peljete se po cesti, z nogami stopate iz stopalk na tepih in nazaj. Tepih pa se počasi premika proti stopalkam in onemogoči, da bi popolnoma pritisnili na plin, sklopko, ali zavoro. Avto tepihi, ki ne morejo, oziroma ne ostanejo na istem mestu in se premikajo niso primerni za avtomobile, saj lahko zaradi njih postanemo le še en udeleženec v prometni nesreči, ali pa le še ena žrtev na cesti.

V primeru, da imate takšen tepih, razmislite o tem, da bi nakupili novega. Bolje se je znebiti starega avto tepiha, in pa kupiti novega. Avto tepihi niti niso dragi, cel komplet lahko kupite zelo ugodno. Pri nakupu pa morate paziti na nekaj stvari. Ker obstaja več znamk in modelov avtov, se tudi avto tepihi med sabo razlikujejo. Pri tem je pomembno da kupimo pravega za določen model in znamko avtomobila.

Ko smo končno ponosni lastnik, novega avto tepiha, ga lahko vstavimo v avto, pri tem seveda pazimo katerega damo kam. Eden je za voznikovo stran, drugi za sovoznikovo druga dva pa za levo in desno stran zadaj. Novejši avto tepihi so narejeni iz človeku-prijaznih materialov in ne puščajo neprijetnih vonjav, zaradi katerih bi se z odporom usedli v avto. Skrb za avto tepihe je tudi enostavna, vse kar je potrebno storiti, je da se avto tepih odstrani iz avtomobila, ter se ga spere s curkom vode. Potem pa se ga pusti na soncu, da se posuši. Ker pa so avto tepihi tako poceni, pa lahko kupimo dva kompleta, enega uporabljamo, med tem, ko se drugi umiva oziroma, suši.