Inverter klimatske naprave za udobje vašega doma

Sodobno življenje nam močno olajšajo klimatske naprave. Ne uporabljamo jih le poleti, ko so zunanje temperature, posledično pa tudi notranje, previsoke za udobno bivanje. Z njimi poskrbimo tudi za kakovost zraka v naših prostorih, ter za ogrevanje v času, kadar se temperature močno spustijo.

Inverter klimatske naprave se od klasičnih razlikujejo predvsem po načinu delovanja kompresorja. Klima naprava z inverterskim delovanjem lahko namreč število vrtljajev kompresorja poljubno prilagajajo, glede na trenutne potrebe po toploti ali hladu v prostoru. Inverter naprave lahko tako delujejo pod širokim razponom moči, medtem ko lahko klasične le mirujejo ali pa delujejo s polno močjo.

Inverter klimatske naprave imajo zato številne prednosti. Ko je v prostoru že dosežena želena temperatura, potrebujejo tovrstne naprave veliko manjšo moč, da vzdržuje trenutno stanje. Na ta način ustvarjajo prihranke pri energiji ter nudijo višje izkoristke. Navadna klimatska se za vzdrževanje želene temperature neprestano vklaplja ter izklaplja, kar poviša možnost glavobolov ali slabega počutja. Inverter klimatske naprave tudi z lahkoto delujejo pri nizkih zunanjih temperaturah.

klimatske naprave

Ko izberete primerno napravo pa bodite pozorni tudi na kraj namestitve. Z dobro izbranim prostorom namestitve boste zagotovili nižjo porabo energije, saj bo pravilno nameščena naprava prostor ohladila v najbolj optimalnem času. Hitreje kot bo naprava dosegla svoj učinek, manj energije bo porabila. S pravilno namestitvijo boste poskrbeli tudi za bolj udobno bivanje v prostoru. Čeprav je vgradnja klimatske naprave na idealno mesto v stavbi včasih nekoliko težja, pa to pomeni, da lahko izberemo napravo z manjšo močjo. Tako je tudi denarna naložba v napravo nižja.

Klimatsko napravo vgradite v najbolj vroč prostor v stanovanju. To so običajno sobe, ki so orientirane na jug ali zahod. Če imate takšnih prostorov v stanovanju več, je potrebno razrešiti vsakega zase. Mnogi želijo problem hlajenja razrešiti kar z namestitvijo klime na hodnik. Žal to ni vedno dobra ideja, saj je hodnik sam po sebi hladen. Klima ga tako hitro ohladi, nato pa se izključi.