Kakšni nagrobniki so najbolj vzdržljivi?

Žal se vsak posameznik nekoč v življenju sreča z izgubo bližnjega. Takrat je potrebno poskrbeti tudi za ustrezen nagrobni spomenik, ki bo ohranjal lep spomin na preminulega. Nagrobniki so lahko različnih vrst – nekateri so manjši oz. žarni, spet drugi veliko večji. Izbira velikosti je tako odvisna predvsem od vaših želja ter potreb. Seveda se je v tako težkem obdobju življenja boleče ukvarjati z dodatnimi obremenitvami, ki jih terja naročilo nagrobnika – zato se je potrebno odločiti za kamnoseka, ki bo vaše želje uresničil nadvse hitro ter zanesljivo. Kamnoseštvo Petrotek vam nudi prav dodatno oporo ter učinkovito izvedbo, zato bomo vaša že tako obremenjena ramena razbremenili vsaj s tega vidika.

Ker se v kamnoseštvu tehnologija obdelave kamna izboljšuje ter modernizira, je postala izvedba različnih nagrobnih spomenikov veliko lažja. Tako nagrobniki niso več nujno izdelani iz marmorja, ki predstavljajo mehkejšo kamnino za enostavnejšo obdelavo. Dandanes je tako mogoča tudi obdelava trdnejših kamnin, kot je npr. granit. Nagrobniki iz granita so veliko obstojnejši ter odpornejši na zunanje vplive, zato se stranke večinoma odločajo za slednje. Marmor namreč sčasoma izgubi svoj lesk, prav tako pa postane tudi zelen od mahu, ki prodira tudi v njegovo notranjost. V primeru, da si vseeno želite marmornat spomenik, pa ga bomo premazali z zaščitnimi plastmi, ki ga bodo kar najbolje zaščitili.

nagrobniki

Samih načinov obdelave kamna je več. V našem podjetju združujemo tradicionalne metode obdelave s sodobnimi, ter tako našim naročnikom podarimo kar najbolj kakovosten in unikaten izdelek. Naši nagrobniki se po prepoznavnem slogu ter ostalih detajlih ločijo od drugih, saj v svoj način obdelave vključujemo stare zakonitosti, kot je npr. pravilo zlatega reza.

Naše podjetje je na podlagi dolgoletnih izkušenj pridobilo ogromno znanja, zato se zavedamo, da je vsak nagrobnik zgodba zase. Ravno zato se posvetimo tudi montaži le-tega. Različni tereni se med seboj razlikujejo ter tako ustvarjajo različne pogoje, ki jih je pri montaži potrebno upoštevati.