Nekaj nasvetov za hitrejše čiščenje

Gumijaste rokavice, sesalec, soda bikarbona, kis, vse to in še kaj, so orodja, ki jih bomo potrebovali v za učinkovito čiščenje, v današnjem članku pa si bomo pogledali kar nekaj nasvetov, ki vam bodo prihranili kar nekaj časa in denarja. Če bi se čiščenju radi izognili v celoti, pa lahko za čiščenje najamete tudi čistilni servis. Gre za podjetja, ki se poklicno ukvarjajo s čiščenjem, a kaj več o tem v katerem drugem članku, saj bomo danes obdelali predvsem nasvete za bolj učinkovito čiščenje. Obiščite portal cistilec.si, kjer boste zagotovo našli pravega izvajalca.Čistilni servis

Svetujem vam, da se pri čiščenju izogibate grobim čistilom in kemikalijam, ki lahko škodujejo vam in vašemu zdravju. Orodje, ki je po vsej verjetnosti najbolj umazano, uporabljate pa ga na dnevni ravni, je vaša tipkovnica. Najbolj učinkovito jo boste očistili tako, da jo v celoti razstavite, tipke operete in posesate, ter jo sestavite nazaj. Svetujem pa vam, da se preden se lotite razstavljanja tipkovnice prepričate tudi o tem, da jo boste znali sestaviti nazaj. Ostanke vodnega kamna v tuš kabini, kuhinjskih pomivalnih koritih in drugje se boste najlažje znebili tako, da boste uporabili kis, ta učinkovito raztaplja vodni kamen. Fuge na ploščicah se rade umažejo zelo hitro, očistite jih lahko tako, da pripravite pasto iz belila in pa sode bikarbone, to pasto namažete po fugah in počakate 10 min, nato pa ploščice operete. Ta način je veliko bolj učinkovit, kot kakršnokoli industrijsko čistilo.

Precej problematične so tudi dlake naših domačih živali, kot so psi in mačke. Nekateri sesalci so pri tem precej učinkoviti, večina pa jih odpove. Za čiščenje dlak naših ljubljenčkov so priročne gumijaste rokavice ali pa valj z lepilnim trakom, ki je namenjen odstranjevanju muck iz naših oblačil.