Športna sončna očala za aktivne ljudi

Tople sončne dni, ki se nam približujejo vsi radi gledamo skozi osebno perspektivo, vendar pa ob premočnem soncu tega brez sončnih očal nismo sposobni. Navadno imamo ena sončna očala za večino aktivnosti, ki jih počnemo, pa naj bo to vožnja v avtu ali sprehod, vendar pa klasičnih očal ne moremo uporabiti pri npr. kolesarjenju in drugih športnih aktivnostih, saj nam do oči enostavno prepuščajo preveč vetra, zaradi katerega se nam potem solzijo oči. V takih primerih se moramo poslužiti športnih sončnih očal, ki so oblikovana za precej široko paleto športov – pa naj bodo to smučarska očala, očala za kolo in tek, ali za igre z žogo, kot so odbojka, tenis ali golf.

Športnih sončnih očal

Razvoj športnih sončnih očal

V sam razvoj visoko kvalitetnih športnih očal, so aktivno vključeni profesionalni športniki. S tem dosežemo cilj zagotavljanja najboljše kombinacije naprednih okvirjev z napredno tehnologijo korekcijskih stekel za kar se da jasen in čist pogled v vseh vremenskih razmerah. Taka očala nam morajo zagotavljati perfekten vid, zaščito pred soncem in ustrezno trpežnost. Lastiti si morajo tudi ustrezno obliko.

Pri športnih sončnih očalih pa je najpomembnejša izbira stekel, katera morajo biti dovolj velika za ustrezno zaščito pred zunanjimi dejavniki, ter morajo imeti dovolj dobro zaščito pred sončnimi žarki, prahom in drugimi nevšečnostmi. Precej kolesarskih očal npr. sploh nima spodnjega dela okvira, saj bi ta lahko zmanjšal vidno polje, s tem omogočajo boljši pogled. Pomembno je tudi, da lahko športna očala uporabljamo tako pozimi, kot poleti in v vseh vremenskih razmerah, pa naj bo to sonce, dež ali sneg