čili omake

Čili omake kot odličen dodatek k jedem

Naše omake so izdelane iz doma pridelanih jalapeno čilijev z različnimi dodatki. Če iščete domače okusne čili omake, ki se od trgovinskih razlikujejo po svojem ostrem ter dimljenem okusu, predvsem pa ne vsebujejo škodljivih dodatkov ali kemično spremenjenih sestavin, ste na pravem mestu. V naši prodajalni boste našli klasične in BBQ omake za žar, čili mlinčke za začinjanje vseh vrst jedi ter ostala lična ter, predvsem, pekoča darila za vse ljubitelje čilija.

Čili omake lahko dodajamo praktično v vse jedi, ki bi jih želeli nekoliko popestriti. Uporabimo jih lahko v juhah, pokapamo po vseh vrstah mesa, zelenjavi ter krompirju ali pa z njimi začinimo dolgočasen sendvič. Poleg tega, da bodo izboljšale okus jedi, boste z njimi okrepili tudi svoje zdravje, saj čiliji slovijo po tem, da vsebujejo ogromno koristnih elementov, ki ob rednem uživanju zmanjšujejo tveganje za različnimi boleznimi, kot so debelost ter bolezni srca, ožilja ter prebavil. So zelo bogati z vitaminom C in A ter mineralov. Kljub njihovi zdravilnosti si, če pride omaka v stik z kožo, s prsti ne mencajte oči. Prav tako bodite pazljivi pri količini omake, ki jo dodajate k jedi, saj vas utegne zapeči jezik.

čili omake

Sicer pa smo v našem podjetju za ljubitelje pekočih (in tudi ne tako zelo pekočih) okusov, pripravili mnogo okusov čili omake. Med čili omakami za žar boste našli omako z dodatkom borovnice, marelice, hruške, Bhut jolokie, 7 pot čilija, slive in jabolk. Na spektru naših omak se torej nahajajo tudi bolj sladke pekoče omake, pa tudi najbolj pekoče čili omake, ki bodo omamile tudi ljubitelje najbolj pekočih jedi. Poleg BBQ omak smo izdelali tudi klasične omake, ki se med seboj razlikujejo po stopnji pekočnosti ter okusu. Naša najbolj klasična omaka je tako izdelana na podlagi paradižnika in je primerna tudi za na pico. Ostale omake imajo različne dodatke, kot je npr. Lemon drop čili, Moruga čili ali Habanero čili.