Izbira primernih luči za naš dom

Luči lahko naredijo ali pa pokvarijo naše prostore. Velika večina ljudi lučem posveča premalo pozornosti. Največkrat ubrana rešitev je namestitev lestenca na stop in problem je rešen, a to ni dovolj. Sploh za delovne prostore bi morala biti osvetlitev precej velika. Delovni prostori, pisarne, otroške sobe in druge sobe v katerih se izvaja delo bi morale biti dobro osvetljene s kombinacijo naravne in umetne svetlobe.

Na srečo imamo veliko možnosti osvetlitve, saj je na trgu dovolj svetil, ki jih lahko poljubno kombiniramo med seboj, tako lahko dosežemo pravo stopnjo svetilnosti, prostor pa obenem izgleda precej estetsko. Na pisalnih mizah vam priporočam kakšna namizna svetila, saj z njimi lahko snop svetlobe usmerimo direktno v knjigo ali pa naprimer v tipkovnico. Na stopniščih so bolj priporočljiva kakšna viseča svetila, tam svetilnost igra veliko vlogo, saj lahko le z dobro vidljivostjo stopnice varno prehodimo. Obstajajo pa še stenska, talna in druga svetila, seveda se vaša izbira tu ne konča, saj so vam na voljo različni tipi žarnic, vsak tip pa oddaja svoj barvni spekter.

luči

Kot smo povedali že v začetku članka pa lahko prava svetloba prostor tudi vizualno poveča ali pa pomanjša, zato se je pri opremljanju stanovanja dobro malce poigrati. Najlažje bo, če boste za primerna svetila poskrbeli že med gradnjo hiše, saj je elektriko takrat veliko lažje napeljati, kot je to storiti naknadno. Svetila in njihovo ponudbo si boste najlažje ogledali v kateri izmed fizičnih in spletnih trgovin, priporočam osebni obisk, saj boste le tako lahko videli kaj kupujete, velikost svetil in pa samo kvaliteto izdelave.